betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Βραβεία 2014

  • PDF
bethere2014 poster web700Όλα τα βραβεία του Be there! 2014

Διαγωνιστικό μικρού μήκους:
H κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού μήκους, αποτελούμενη από τους Michaela Pavlatova (Τσεχία), Ελένη Μούρη (Ελλάδα) και Zbigniew Czapla (Πολωνία) απένειμε το μέγα βραβείο του φεστιβάλ στην ταινία Η αίσθηση της επαφής (Le sens du toucher) του Jean-Charles Mbotti Malolo (Γαλλία/Ελβετία, 2014) "για την θαυμαστή, παιχνιδιάρικη ιστορία που δίνεται με χιούμορ και λεπτότητα. Μια ταινία για την σιωπή με τέλεια μουσική, ήχους και δονήσεις".

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής δόθηκε στην αμερικανική πολιτική αλληγορία θρίλερ του Έλληνα δημιουργού Νάσου Βακάλη, "Δείπνο δια ολίγους" (Dinner for Few, Ηνωμένες Πολιτείες, 2014) κρίνοντάς το "μία ισχυρή, τολμηρή πολιτική ταινία με σημαντικό περιεχόμενο".

Το βραβείο καλύτερης μουσικής για ταινία μικρού μήκους δόθηκε στην ταινία Εκ βαθέων ψυχής (Ex animo, Πολωνία 2014, σκην. Wojciech Wojtkowski) και στον συνθέτη Tomasz Jakub Opalka, απεικονίζοντας "την μεγάλη δύναμη της φαντασίας που δίνεται μέσα από την τέλεια σύνδεση εικόνας και μουσικής".

Στο φοιτητικό διαγωνιστικό μικρού μήκους, η κριτική επιτροπή με μέλη τον Marc Jousset (Γαλλία), Barbara Szczekała (Πολωνία) και Μαρίνα Παπασωτηρίου (Ελλάδα) έδωσε το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας στην ταινία της Rebecca Archer, Ο μαύρος Κανούκ (Canuck Black, Μ. Βρετανία, 2014) για "το καλό σενάριο, την δεμένη αφήγηση, και την ωραία χρήση της μεταφοράς σε σχέση με το θέμα της αναζήτησης ταυτότητας".

Καλύτερη ελληνική φοιτητική ταινία αναδείχθηκε η ταινία της Έφης Παππά, Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη (My Stuffed Granny, Μ.Βρετανία/Ελλάδα, 2014), για "την ενδιαφέρουσα και καθόλου από καθέδρας αντιμετώπιση της ζωής και του θανάτου, ιδιαίτερα στη σημερινή Ελλάδα". Ειδική μνεία στην ταινία Δεινόσαυροι της Dao Thi Thuy Linh (Τσεχία,2013) για ¨την δημιουργικότητα μέσα στην απλότητα".

Στο τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους, η ταινία Ο παγωμένος Τίτο των Max Andersson και Helena Ahonen (Σουηδία/Γερμανία, 2013), ένα οδοιπορικό στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετά τον Τίτο μέσω του animation κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, για "τον καλό συνδυασμό animation και video, για το ανάλαφρο υπόμνημα σε μια δύσκολη ιστορία, για το δημιουργικό μάτι που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την μυθοπλασία, και για τον καλό συνδυασμό χιούμορ και συναισθήματος".

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here Home