betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

M. Pavlatova Masterclass

  • PDF
M Pavlatova photoΗ υποψήφια για Oscar και προσκεκλημένη του Be there! Τσέχα σκηνοθέτης Michaela Pavlátová μάς οδηγεί στα μυστικά του animation μέσα από την κουζίνα της.


Σε μια διάλεξη με τίτλο "Μέσα από την κουζίνα μου" η σκηνοθέτις επιλέγει έναν πιο χαλαρό, αλλά εξίσου πληροφοριακό και ουσιαστικό τρόπο για την τεχνική και την πορεία της στο χώρο του animation.

Η Michaela Pavlátová είναι σκηνοθέτρια ταινιών animation από την Τσεχία. Οι ταινίες της έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών, ενώ ήταν υποψήφια για Oscar για την ταινία Reci, reci, reci / Words, words, words.

Η ταινία Repete απέσπασε επίσης μια σειρά βραβείων συμπεριλαμβανομένων των Grand Prix στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Hiroshima και τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο. Η τελευταία της ταινία με τίτλο Tram κέρδισε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Annecy Crystal το 2012.

Οι δραστηριότητές της είναι ευρείες. Έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μεγάλου μήκους με ηθοποιούς και ετοιμάζει άλλη μία. Εξακολουθεί όμως να αγαπά το animation. Δημιούργησε ταινίες animation για το θέατρο στην Πράγα και τώρα εργάζεται για τη νέα της ταινία animation.

Η Michaela διδάσκει επίσης στο FAMU στην Πράγα, ενώ παραδίδει σεμινάρια εξειδίκευσης και υλοποιεί εργαστήρια σε πανεπιστήμια και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.


Το αφιέρωμα υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Διοργάνωση Φεστιβάλ: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Great Events
  •   Zippyframes.com
  • Corfuland.gr

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Workshops M. Pavlatova Masterclass